A csoportok kihasználva a kellemes időt, sok-sok szabadtéri programot szerveztek.
A kiscsoportosok a ligetben csodálták meg az őszi természetet.

Nyertes pályázatunknak köszönhetően a tavaszi időszak után újra a Vadasparkba látogathatott el a négy nagyobb csoport. Az állatok viselkedését megfigyelve az óvodában örömmel mesélték, hogy nagyon tetszett nekik a kirándulás, mert olyan állatok is előbújtak rejtekhelyeikről, amelyek a nyári melegben elrejtőztek.
A Süni csoport a „Világ gyalogló hó/nap” keretében a Fehér-tónál elhelyezkedő, Bereczk Péter kilátóhoz tett túrát. Egy országos megmozdulás volt ez, ahol a cél, hogy a gyermekek a lakóhelyük egyik nevezetességéhez látogassanak el. A sétában mindenki kitartóan, örömmel vett részt.
Az autómentes világnap alkalmából, a Méhecske és a Süni csoportok vonattal utazott Szegedre, ezáltal népszerűsítve az elektromos közlekedés fontosságát, jövőjét. Nagy élmény volt a gyerekeknek a vasútállomás különböző részeinek meglátogatása, a jegyváltás, az érkező és induló vonatok megfigyelése. A kirándulás részeként a gyerekek a Mátyás-téri játszóteret is kipróbálhatták.
A Szatymazi Barackvirág Óvodában nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, a természet szeretetére, tiszteletére. Intézményünkből több óvodapedagógus vett részt az „Országos Kéktúra”, Zsombó-Szatymaz- Sándorfalva útvonalán, amely 15 km hosszú volt, és a települések tanyavilágát érintette. A túrázókat községünkben Barna Károly polgármester úr köszöntötte. Az útvonal egyik szatymazi pihenőhelye az óvoda udvara volt, ahol a részvevők, Kalmár Ildikó (Pilates Műhely) és Cseh Gábor felajánlásának köszönhetően, almát és szőlőt fogyaszthattak frissítésként. Ezúton is köszönjük nekik a segítséget.
A „Szatymazi imázsfilm” forgatása több színhelyen zajlott, az egyik az óvoda volt, ahol a mozgást, zenét szerető óvó nénik, dajka nénik, és természetesen a gyermekek táncoltak együtt.