2022 júniusában óvodánk a Zöld óvoda és a Madárbarát óvoda cím mellett, Állatbarát Óvoda címmel is gazdagodott.
Ezt a címet szeretnénk megpályázni a 2023-as nevelési évben is, így az Állatorvosi Egyetem által meghirdetett Állatvédelmi Témahéthez csatlakozva, számos állatbarát és állatvédelmi programban vettek részt óvodánk gyermekei decemberben és januárban.
Mind a hét csoport teljesítette a témahét által meghirdetett programok közül valamelyiket. Madárbarát óvoda lévén egész téli időszakban folyamatosan etettük a madarakat, feltöltöttük a madáretetőket. Képes – és ismeretterjesztő könyvek segítségével gazdagították meglévő tudásukat az állatvédelem, állatszeretet témakörében.
Még decemberben ellátogatott Kurucsai Szabolcs, és segítőkutyája Elvis az Árbóc Egyesülettől, és egy nagyon érdekes, sokrétű, érzékenyítő programban vehettek általuk részt a gyerekek. Megismerkedhettek a vakvezetőkutya munkájával, a látássérült embernek adható segítségnyújtás formáival. Kipróbálhatták a látássérült emberek világát, az általuk hozott fejlesztő játékokkal.


Januárban is sok érdekes program valósult meg óvodánkban. Jártak a Pillangó csoportban a Puha-Mancsok Segítő Állatok Alapítvány munkatársai és kutyusai, és Ábrahám Krisztián a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelője is. A gyerekek érdeklődve, és nagy örömmel vettek részt ezeken a programokon.
Január második felénben pedig Szabó József Kristóf okleveles erdészmérnökkel kilátogattak a gyerekek a közeli erdőben, ahol a vadon élő állatok védelméről tudhattak meg többet.
Egész januárban, óvodánkban állateledel gyűjtés folyt a „TeAdományozz” mozgalom keretein belül. Illetve a „TeSétáltasd” mozgalomhoz csatlakozva egyéni és csoportos kutyasétáltatással is teljesítették a témahét ezen meghirdetett elemét óvodánk gyermekei.
Óvodánk „Fotó a kedvencünkkel” kiállítást is rendezett a hónap végén, ahol kiállították a gyerekek által behozott fényképeket, evvel is érzékenyítve őket az állatok szeretetére, védelmére.

Bakos Józsefné Szűcs Teréz