Mindig izgalmas az új nevelési év indulása, legyen szó kicsikről vagy nagyokról. Augusztus utolsó heteiben már megkezdődik a lázas előkészület. Az új kiscsoportosok és szüleik játszódélelőttök keretén belül ismerkedtek meg óvó nénijeikkel, fedezték fel az óvoda udvarát, a csoportszoba játékait. Néhány játékos nap elteltével a gyerekek már magabiztosabban mozogtak óvodai környezetben. Erőt próbáló ilyenkor a kiscsoportos óvó nénik élete, a gyerekek beszoktatása, bizalmi kapcsolat kialakítása és a csoportkohézió kiépítése, de azt kell mondjam, hogy mindenki jól vette az akadályt. A kis kezdeti anya utáni sírások, hüppögések időtartama, száma csökkent az idő előrehaladtával, többen már mosolyogva érkeznek reggelente a csoportjukba.
Augusztus 30-án a ballagtató óvodapedagógusok kíváncsian várták az immár első osztályba készülődő gyerekeket vissza egy közös játszódélutánra és palacsintázásra. Minden gyermek izgatottan mesélt arról, hogy milyen iskolatáskával és nyári élményekkel vág neki a tanévkezdésnek. A beszélgetés után kezdődött a Laci bácsi által sütött ínycsiklandó palacsinták elfogyasztása és egy utolsó játék az óvoda udvarán.

A beszokás és oviba újra visszaszokás mellett rengeteg színes programot tervez nevelőtestületünk erre az évre is. A Madárka csoportos gyerekek megismerhették a Kónya család jóvoltából a barack útját a fáktól a boltok polcaiig. Bekukkanthattak a hűtőházba, megnézték a sorolás helyszínét és kipróbálhatták milyen egy traktor volánjánál ülni.

A Pillangó és Madárka csoportos gyerekek az Autómentes világnap alkalmából Szegedre kirándulnak, ahol színes programok várják őket. A Méhecskék és a Cicák pedig e jeles napra lovaskocsikázást terveznek. A Népdalkör 25. évfordulója alkalmából a Pillangó csoportos gyerekek és pedagógusaik lázasan készülnek egy énekes-táncos műsorral.
Fontosnak tartjuk a fenntarthatóságra és környezet szeretetére való nevelést, így nagy örömünkre szolgál, hogy megkapta intézményünk a TeSzedd! akcióban való részvételért járó oklevelet.

Géczi Anett