Elballagott nagycsoportosainkat minden nyár végén egy utolsó együttlétre invitáljuk óvodánkba. Az idei találkozó rendhagyó volt, mert nem az ovi udvarán beszélgettünk és csemegéztünk, hanem pályázat jóvoltából a Vadasparkba mentünk kirándulni.

A csodaszép időben mindenki örömmel sétált az állatok között. Az egész délelőttnek volt egy különleges hangulata, hiszen a vidámság mellett tudtuk, hogy utoljára van így együtt a nagy csapat.
Az ovi többi csoportja sem marad ki az állatkerti kalandból, mert a Sünik, Mókusok, Méhecskék és Madárkák is meglátogatják a Vadasparkot szeptember 28-án és 29-én. Mindannyian nagyon várjuk, hiszen a tavaszi kirándulások is kiválóan sikerültek.
A Sünik különösen szeretnek barangolni, hiszen az ovi környékén is megismertük már az útvonalakat, ismerjük a helyben található turistajelzéseket is. Idei első kirándulásunk Ópusztaszerre vitte a kis csapatot a Csillagösvény Labirintusba. A bejáratnál egy kérdéssort kaptunk, melyet ovisoknak szerkesztettek. Meseszereplőket, találós kérdéseket, természettel kapcsolatos kérdéseket kellett megfejtenünk a labirintus elágazásainál, hogy ezek segítségével megtaláljuk a helyes utat. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, egyszer sem tévedtünk el! A hosszú, kanyargós labirintus végén a kilátóba mehettünk fel és jóízűen csemegéztünk a hátizsákokból. A szikrázó napsütésben a szabadidőpark játszóterét is kipróbáltuk. A 6 méter magas, többszintes trambulin igazi kihívás volt, de mindenki bátran mászott a magasba. Sokféle izgalmas játéklehetőség mellett gyorsan elrepült a délelőtt. Hálásan köszönöm a szülőknek a gyermekek utaztatásában nyújtott segítségét.