A SZKTT Szatymazi Barackvirág Óvoda gyönyörű udvarán álló fák színpompás levelekkel kápráztatták el óvodánk látogatóit.
Kegyes volt hozzánk az ősz. A kedvező időjárásnak köszönhetően a gyermekek figyelemmel kísérhették az évszak minden csodáját, a környezet változásait. A hőmérsékletváltozás következményeit közvetlen környezetükben tapasztalhatták meg. Rácsodálkozhattak a fák lombkoronájának egyre színesebbé válására, majd a téli álomra készülő fék levélhullatására.
A színes levelek látványa melegséggel töltött el bennünket.
Nemcsak a fák aranyló lombjában, az édes őszi gyümölcsök, zöldségek, termések betakarításában is tevékenyen részt vettek óvodásaink. Gyűjtögettek, tapintottak, számláltak, összehasonlítottak, ízleltek, összemértek, becsültek, ítéletet alkottak, ok – okozati összefüggéseket fogalmaztak meg.
Csodálatos utazásokat tettek a versek, mesék birodalmában, – egy kis ideig elidőztek a néphagyományok világában is, ahol népi játékokkal, népszokásokkal, Szent Márton legendájával ismerkedtek meg. Az őszi dalos játékoktól, tiszta gyermekhangoktól, vidám kacagástól hangos óvodánk felmelegítette az olykor borongós lelkünket! Az őszi élmények megjelentek a gyermekmunkákban is.
A „természetleső” sétákról újabb és újabb élményekkel gazdagabban tértünk vissza. Részt vettünk a „Te Szedd” mozgalomhoz csatlakozva környezetünk tisztává varázsolásában is.
Kesztyűket húztunk fel, gyűjtő zsákot fogtunk a kezünkbe és elindultunk a szélrózsa minden irányába. Közben, verseltünk, énekeltünk, megfigyeltük a környezetünk csodálatos élővilágát.
Mi maradt utánunk? Tiszta rendezett természet!
A csoportok szorgalmasan készültek a „Tök fesztiválra”.Szorgosan gyűjtötték, faragták, díszítették, kóstolták a tököt.
Az elkészített műveket a gyermekek hazavitték a témazáró hét utolsó napján.
A pillangó csoportos gyermekek az elkészített lámpásukkal, a tavalyi évhez hasonlóan ismét tettek egy sétát, a közeli ligetben.
Már csak egy – két hét van hátra és elkezdődik az elcsendesedés , az adventi várakozás időszaka, amely az év csodákkal teli, szeretetteljes időszaka.