Egy örömhírt szeretnénk megosztani az olvasókkal, a Zöld Óvodás vagyok rajzpályázatra, 2021. tavasszal a Pillangó csoportból nyolc kisgyermek rajza került beadásra. A rajzokat a nyár folyamán a Szent-Györgyi Albert Agórában állították ki. Októberben három rajzot választottak ki, szavazás útján, amelyeket a felkerültek Budapestre, a Környezetvédelmi Minisztériumba. Gratulálunk Varga Grétának, Pálfi Petrának, Hőgyes Istvánnak, akik azóta már első osztályosok.

Novemberben kis robotok érkeztek az óvodánkba. Kettő hétig minden csoport kipróbálhatta az eszközöket. A gyermekek nagy érdeklődéssel programozták a robot méhecskét és egeret. A csoportok mese feldolgozásnál, számolási feladatoknál, színek felismerésénél alkalmazták a digitális eszközöket. Az óvó nénik ötletessége, találékonysága határtalan volt.

Decemberhez közeledve is sok program várta a gyerekeket az óvodában. November végén egy tündéri vendége volt a Süni csoportosoknak. Azúr, a terápiás kutya látogatott el hozzájuk. A gyerekeknek meglepetés volt a kis jövevény, ezért nagyon boldogok voltak, mikor besétált a csoportszobába a kiskutyus a gazdájával. Interaktív játékokkal mutatták be nekünk, hogy milyen okos egy terápiás kutya és mi mindenre megtanító, hogyan segíti az embereket. A gyerekek imádták, hogy együtt játszhattak Azúrral. Köszönjük a lehetőséget a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványnak, Azúrnak, a legtündéribb kutyának, Enikőnek, a gazdájának és dr. Fetter Gábornak és feleségének a szervezésben való segítséget.

Decemberben elkezdődött minden csoportban az ünnepekre hangolódás. A csoportszobákban megjelentek a téli díszek, a gyönyörűen csillogó fényfüzérek és a gyerekek által készített Mikulás váró csizmák, puttonyok. Nem is kellett sokat várni, hogy ellátogasson óvodánkba a Mikulás, hiszen november 30-án a hagyományos Truffaldino Bábszínház elhozta nekünk. A gyerekek nagyon örültek a Mikulás bácsinak, aki jópofa műsorával a gyerekek szívébe lopta magát és minden ovist megajándékozott szaloncukorral, jóság-simogatással. A műsor végén külön szeretett volna beszélgetni a Süni csoportosokkal, a gyerekek kíváncsian figyelték az öregapó szavait. Óriási volt az öröm, hiszen aznap estére meghívta a csoportot a házába.

A Süni csoportosok nagy izgalommal várták, hogy végre délután lehessen és elindulhassanak a vendégségbe. A külön busz (amit a Télapó küldött) még sötétedés előtt érkezett meg az ovi elé, gyorsan felszálltak a gyerekek és már indulhattak is. A Mikulás házához érve Titi várta őket, a Mikulás segédje. A magával ragadó, mesebeli kertben találkozhattak a Mikulás szánjával, egy cukorka fával, fogadalom puttonnyal, Csámpással a rénszarvassal, cumifával, messzire látó távcsővel és a jó gyerekek listájával is. A házikóba belépve a Mikulás várta a gyerekeket a szobájában, aranyos történetekkel bűvölte el a kis Süniket, és még ajándékkal is kedveskedett nekik. Óriási élményekkel gazdagodva búcsúztak el Mikulástól és megígérték neki, hogy jövőre is meglátogatják a drága Mikulás bácsit. Köszönjük a Kincses szülők támogatását.

Minden évben december 6-án érkezik meg az óvodai csoportokba a Mikulás, most is nagyon várták a gyerekek, énekekkel, verssel készültek neki, ilyenkor minden csoportot meglátogat a Télapó és csomaggal kedveskedik a gyerekeknek. Szívből köszönjük Zacsok Csabának, hogy idén is nagyszerű Mikulás látogatta meg a gyerekeket.

A téli szünet előtt minden csoport lázasan készül az ünnepekre. Karácsonyi dalokkal, versekkel hangolódnak a csoportok, mézeskalács illata lengi be az óvodát és készülnek a karácsonyi kézműves ajándékok. Az óvodai dolgozói nevében meghitt, boldog készülődést kívánunk mindenkinek és Áldott, Békés Ünnepeket!