December a gyerekek legkedvesebb hónapja. A Mikulás érkezése, az adventi időszak, a karácsony és a szilveszter mind olyan ünnepek, melyeket nagy izgalom és várakozás övez. A gyerekek lelkesen készültek a karácsonyra, az ünnepkörhöz kapcsolódó szokások, néphagyományok ápolására. Adventi naptár segítségével követték nyomon az ünnep közeledtét.
Óvodánkban december 20-án került megrendezésre a karácsonyi ünnepség. Az óvodai angyalkák a tornaszobába varázsolták a szépen feldíszített karácsonyfát és az ajándékokat. A gyerekek a szomszédos csoportszobában gyülekeztek, ott várták, hogy kinyíljon az ajtó, szemük elé táruljon a karácsonyfa és az ajándékok. Minden csoport helyet foglalt az előkészített tatami szőnyegen, majd ezt követte csoportonkénti versmondás, közös éneklés. Zita néni segített az ajándékok kiosztásában. Csoportonként 1-1 laptopot kaptak a gyerekek, melyek segítségével bővül az ovisok infokommunikációs eszközök használatával kapcsolatos ismeretrendszere. Ezenfelül társasjátékokkal gyarapodott a csoportok játéktára. Minden gyermek kapott egy szép karácsonyi kifestőt és szaloncukrot, amely majszolása közben a gyerekek mesét néztek az új okos táblán, ami a tornaszobában került beüzemelésre. Az interaktív tábla nem csupán mesenézésre alkalmas, hanem érintőképernyőjének köszönhetően rajzolásra, fejlesztő feladatok megoldására, gyermekek tesztelésére, fejlesztésére is kiváló lehetőséget biztosít.
Az ünnepek után a gyerekek mosolygósan, feltöltődve, tele élménnyel érkeztek az óvodába. Az első napon egymás szavába vágva újságolták a közös élményeket, a finom fogásokat, a szülőkkel való előkészületeket és persze az új ajándékokat. Egymást nagy öleléssel köszöntötték és hosszasan elmélyedve játszottak az új óvodai játékokkal is.
Az időjárás kegyes volt hozzánk, így az idei télen volt szerencsénk a gyerekekkel az udvaron hógolyózni, hóembert építeni és szánkózni. Nagy kacagások közepette repültek a hógolyók, a gyerekek kipirult arccal húzták egymást a szánkóval. A Madárka csoportos gyerekek egy szép hóembert is készítettek.
Óvodánk vendégül látta Bencsik Dominik H-21 Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők Egyesületének tagját, aki madaraival már több hazai versenyen részt vett. Előadásán a gyermekek sok-sok ismeretet szerezhettek a madarak jellemzőiről, valamint megnézhették az egyes fajokat. A gyermekek legnagyobb örömére megsimogathatták, sőt repülés közben is megcsodálhatták a kis szárnyasokat. A legnépszerűbb Koko a papagáj volt, aki a bátor óvodások fejére, kezére ült. A bemutatón páva, papagáj tollat, fürj, tyúk, kanári tojásokat foghattak kezükbe az ovisok.