A kialakult háborús helyzet miatt, óvodánk csatlakozott a szatymazi önkormányzat adománygyűjtési akciójához. Az óvodánkban gyűjtött adományok, felajánlások elszállításában együttműködtünk a Dankó Pista Művelődési Házzal. Ezúton is köszönjük az adományokat!
Március 22-én, a víz világnapján csatlakoztunk egy mozgalomhoz. Ez alkalomból mindannyian a víz színének megfelelő kék pólót viseltünk. Ezzel hívtuk fel a figyelmet a víz jelentőségére, fontosságára, a vízzel való takarékoskodásra, s a környezetvédelemre. Ezzel is közelebb vittük óvodásainkat a természethez és annak tiszteletére neveltük őket.
Tavaszi programok az óvodai csoportokban:
A jó idő beköszöntével egyre többet tartózkodunk a szabadban. Igyekszünk minél színesebb, érdekesebb programokat szervezni. A pillangó csoportosok Ellátogattak a szatymazi repülőtérre, ahol megcsodálhatták testközelből a repülőket. A csoport hasznos információkkal gazdagodhatott a repülést illetően.
A természet szépségeit a Polgár méhészetben is megcsodálhatták. A pillangó csoportosok megismerhették közelről, hogy néz ki egy kaptár, s azt is, hogy milyen munkát végeznek a méhek. Kipróbálhatták a füstölőt, a méhész arcvédőt is felpróbálhatták és természetesen a mézkóstolás sem maradhatott el. Látogatásunkat a méhészet udvarán kialakított játszótéren fejeztük be.
Meghívást kaptunk a pillangó csoportba járó kisfiú helyi családi lovastanyájára, ami fantasztikusra sikeredett. A gyerekek lovakat, kecskéket, nyulakat simogattak s a lovak takarításában is segédkezhettek. A bátrabbak lovagolhattak, mások a trambulint és a játszóteret vehették birtokba. Köszönjük a Tóth családnak ezt a lehetőséget!
A Víz világnapja alkalmából a süni csoport a sándorfalvi Nádastóra és a Bivalyos Tanösvényre látogatott el. A gyerekek nagyon élvezték a kirándulást, lelkesen figyelték a vízi világot. A bivalyos tanösvényen bàtran végigment mindenki és a nádas minden rezzenésére odafigyeltek, hátha látják a bivalyokat. A sétányon visszasétálva a gyerekek örömmel mesélték egymásnak a délelőtti élményeiket.
Játszó délután az óvodában: Óvodánk április 20-21-én játszó délutánt szervezett a leendő kiscsoportosainknak. A kisgyermekek szüleikkel együtt bepillantást nyerhettek az óvodai környezetbe, illetve megismerkedhettek az óvó nénijeikkel is. Vidám, kellemes hangulatban töltötték el a délutánt az óvoda kis udvarán, ahol kipróbálhatták a szebbnél szebb játékokat. Szeptemberben nagy szeretettel várjuk óvodánkba az újonnan érkező kiscsoportosokat!