Óvodánk nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, a természet megismerésére, a természetes környezetben történő tapasztalatszerzésre, valamint az állat- és növényvilág megismerése. Ennek megfelelően igyekszünk minden nevelési évben, a már megszokottnak számító kirándulások mellett, újabb és újabb nevezetességekhez ellátogatni, eddig ismeretlen helyeket felfedezni.

Ballagó nagycsoportosaink idén Csongrád-Bokrosra látogatott, ahol vadnyugati hangulatú játszóparkban próbálhatták ki ügyességüket, tehették próbára bátorságukat. A gyermekek az élményparkban önfeledten szórakoztak. A változatos programoknak (western show, indián útvesztő, aranymosás, tomahawk és patkó hajítás, lasszóvetés, távolugrás, mászókák, állatsimogató, kérműves udvar) köszönhetően minden méhecskés nagyon jól érezte magát.

Április 22-én a Föld napja alkalmából a Pillangó és Madárka csoportosok részt vettek a Szent-Györgyi Albert Agóra által szervezett játékos programokon. A gyermekek érdekesebbnél érdekesebb foglalkozás keretein belül ismerkedhettek meg az ásványokkal, a környező állat,- és növényvilággal. A könyvtári előadás keretén belül természetvédelmi interaktív előadáson is részt vehettek. A napot a Játszóházban zárták.

A Mókus csoport és a kis Katicák május 10-én a Kóbor- Ló lovastanyára kirándult.
A házigazda sokféle játék lehetőséget biztosított a számukra: ugrálóvár, játszótér, emeletes játszóház, lovaskocsizás. A gyerekeknek legjobban a lovaskocsizás tetszett, ahol Szatymaz- Balástya- Sándorfalva találkozásánál lévő tanyavilág természeti kincseit csodálhatták meg.
A lovastanya és környéke szép, tiszta, rendezett, kulturált keretek között biztosítja a kikapcsolódást a gyerekeknek és családoknak egyaránt.

Anyák napja az óvodában
Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat. Idén óvodánkban sem volt másképp. Mind a 6 óvodai csoportban külön-külön műsorral készültek a gyerekek. Nagycsoportosaink családi nap keretén belül, egy évzáró műsorral egybekötött ünnepséget szervezett, ahová a nagyszülők mellett édesapák és testvérek is ellátogathattak. Ez alkalomból a jövőbeni tanító néni is örömmel elfogadta a meghívást, így nem csak a családok, hanem az iskola tanító nénije is jelen volt az ünnepségen. A kis, középső és nagycsoportos gyerekek mind-mind nagyon ügyesen felkészültek a köszöntőre, és az énekek, versek mellett saját kézzel készített ajándékkal is kedveskedtek anyák napja alkalmából.

„Van új kalap a Nap alatt!” pályázat
A dm Kft. idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Nap gyermekei” programot hazai óvodák számára, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és pedagógusok figyelmét a napvédelem fontosságára. A pályázaton induló ovisok feladata, hogy készítsenek napvédelmi fejfedőket. Ez alkalomból a Pillangó csoportos óvodások kreatívkodtak. A kalapok, amelyek Adányi Ilona dajka néni tervei alapján kerültek megvalósításra, újságpapírból készültek, erősítve ezzel a környezettudatos magatartást a gyermekekben. A pályaművekre június 5-ig lehet szavazni, amelynek fődíja egy kétmillió forint értékű óvodai játszótér felújítás. Kérnénk mindenkit, aki teheti, hogy ide kattintva a kép felső sarkában lévő csillagos ikonra kattintva szavazzanak a Szatymazi Barackvirág Óvoda kis Pillangósai által készített pályamunkára. Minden egyes szavazattal közelebb kerülünk a fődíjhoz! Köszönjük!

Tóth-Molnárné Papp Dóra – óvodapedagógus